Etelä-Pohjanmaan Neuroyhdistys

lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan lihasten toimintahäiriöitä. Lantionpohjan fysioterapialla voidaan helpottaa muun muassa naisten, miesten ja lasten virtsaamiseen sekä ulostamiseen liittyviä oireita ja lantion alueen kipuja. Lantionpohjan lihasharjoittelu on tärkeää, koska keskivartalon ryhti ja tuki ovat riippuvaisia lantionpohjan lihasten kunnosta. Lihasharjoittelu vaikuttaa positiivisesti myös naisten ja miesten seksuaalitoimintoihin ja nautintoon.

Lantionpohjan fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä, mutta on tärkeää hakeutua vastaanotolle ajoissa, koska näin myös tuloksia yleensä saavutetaan nopeammin. Vastaanotolle voi tulla iästä riippumatta, koska ikä ei ole este lantionpohjan kuntoutumiselle. Vastaanottokäynnille voi halutessaan ottaa mukaan myös kumppanin tai tukihenkilön.

Lantionpohjan fysioterapiakäynti sisältää aina kattavan alkuhaastattelun, jonka pohjalta tehdään alkututkimus. Tutkimus voi sisältää ihon ja limakalvojen kunnon tarkastamisen, lantionpohjan lihasten toiminnan arvioinnin silmämääräisesti ja sisäisesti tutkimalla sekä EMG-biopalautteen tekemisen sisäisen elektrodin avulla. Haastattelun ja tutkimisen perusteella jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Käynnin päätteeksi asiakas saa myös kotiharjoitteluohjeita.

Lantionpohjan fysioterapiasta voi saada apua monenlaisiin oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi virtsan karkailu, yliaktiivinen virtsarakko, ulosteen ja ilman karkailu, rakon tyhjentymisen häiriöt, ulostamisongelmat, gynekologiset laskeumat, gynekologiset ja urologiset lantionpohjan kivut (esim. vulvodynia, endometrioosi jne.), ylijännitystilat, alaselän ja lantion alueen kiputilat, yhdyntäkivut, erektiohäiriöt, eturauhasvaivat sekä vatsalihaserkauma. Lantionpohjan fysioterapeutilta voit saada myös ohjausta liikuntasuosituksiin lantionpohjan toimintahäiriöt huomioiden, raskausajan jälkeisiin kehon muutoksiin ja niistä kuntoutumiseen sekä sektio- ja episiotomia-arven käsittelyyn.

HUOM! TÄLLÄ HETKELLÄ EMME PYSTY VASTAANOTTAMAAN UUSIA LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA-ASIAKKAITA!

Palvelut

Tarjoamme laadukkaita ja monipuolisia fysioterapiapalveluita kaikenikäisille kuntoutujille. Terapia suunnitellaan aina yksilöllisesti kuntoutujan omien tavoitteiden mukaisesti.

Harjoitteluvälineet

Käytössämme on terapeuttiseen harjoitteluun sopiva sali ja kolme erillistä hoitohuonetta. Aktiivisen harjoittelun laitteistomme soveltuvat hyvin liikuntarajoitteisille. Erikoisuutenamme on mahdollisuus painokevennettyyn kävelyharjoitteluun.