Etelä-Pohjanmaan Neuroyhdistys

Painokevennetyn kävelyn harjoittelu

Painokevennetyssä kävelyssä kuntoutujan painoa kevennetään valjaiden avulla. Näin harjoituksesta tulee turvallista ja tehokasta. Laite soveltuu hyvin vähäisenkin liikuntakyvyn omaavalle, sekä henkilölle kenellä on vaikeuksia liikkua pystyasennossa ilman tukea. Harjoittelussa voidaan käyttää apuna kävelymattoa tai esim. tasapainolautoja. Harjoittelu toteutetaan aina yksilöllisesti fysioterapeutin ohjauksessa. Tavoitteena on mm. kävelyn tekniikan, nopeuden ja kestävyyden paraneminen, tasapainon kehittyminen ja kuntoutumisen nopeutuminen. Lisäksi tavoitteena on liikkumattomuudesta johtuvien seurannaisvaikutusten ennaltaehkäisy sekä ikäihmisten kaatumistapaturmien ehkäisy.

Painokevennetystä kävelystä hyötyvät mm. AVH-potilaat sekä MS-tautia ja Parkinsonin tautia sairastavat. Eri tutkimusten mukaan harjoittelun hyötyjä ovat esimerkiksi tasapainon ja motoriikan kehittyminen, pystyasennon ja asennonhallinnan kehittyminen, askelrytmin normalisoituminen, kävelynopeuden ja – kestävyyden paraneminen, lihasvoiman lisääntyminen sekä spastisuuden väheneminen.

 

Palvelut

Tarjoamme laadukkaita ja monipuolisia fysioterapiapalveluita kaikenikäisille kuntoutujille. Terapia suunnitellaan aina yksilöllisesti kuntoutujan omien tavoitteiden mukaisesti.

Harjoitteluvälineet

Käytössämme on terapeuttiseen harjoitteluun sopiva sali ja kolme erillistä hoitohuonetta. Aktiivisen harjoittelun laitteistomme soveltuvat hyvin liikuntarajoitteisille. Erikoisuutenamme on mahdollisuus painokevennettyyn kävelyharjoitteluun.